100% Kaštanová hmota - co s ní?

Můžete ji použít na sladko i na slano. 

 

Kaštanová paštika:

Osmahněte třeba cibulku, česnek, pórek (skvělá je najemno nakrájená třeba červená kapie, dodá hezký vzhled) na tuku, kterým nešetřete, hmota to vsákne do sebe, přidejte koření podle chuti, moc dobré jsou nějaké čerstvé bylinky (bazalka, pažitka..) Potom rozdrobte na pánvičku rozmrazené pyré a na mírném ohni promíchejte všechny suroviny dohromady tak, aby se utvořila mazlavá hmota. Dosolte. Pokud by byla moc hustá, nařeďte třeba kokosovým mlékem. Můžete přidat nasekané loupané mandličky, kešu nebo jiné oříšky. Vyložte mističku folií nebo sáčkem, naplňte hmotou a uhlaďte, přikryjte folií.. Po vystydnutí nechte uležet v lednici do druhého dne. Vyklopte na talíř nebo tácek, sundejte folii. A je to :-) 

 

Nemléčný tvaroh:

1x kaštanová hmota 250g
150-200ml kokosového mléka nebo jiné alternativy mléka
50g medu nebo jiného sladidla - podle chuti můžete i více

- nakonec můžete přidat čerstvé či mražené ovoce, kakao, nasekané ořechy,... vmíchejte po namixování

Vše umixovat v mixéru nebo ponorným mixerem do hladké hmoty. Ideálně nechat odležet 24 hodin v lednici.
Chutná pak více tvarohově.

Super na palačinky, nebo jako svačinka s ovocem a ořechy nebo na pečení místo tvarohu na koláč.